BENEFIET-KLANKHELING-CONCERT 8 MAART 2020 TEN VOORDELE VAN: 

PROJECT RWANDA, in het kort:

Het Sint-Augustinusinstituut (SAI) Aalst stelt de HBO5-opleiding verpleegkunde voor en biedt aan laatstejaarsstudenten verpleegkunde de kans op buitenlandse stage naar Rwanda te gaan naar het Home de la Vièrge des Pauvres (HVP) in Gatagara, op zo’n 100 km van de Rwandese hoofdstad Kigali. Het HVP is gespecialiseerd in de zorg voor kinderen met een aangeboren of verworven fysieke beperking. De kinderen kunnen hier terecht voor onderzoek, een operatie, revalidatie of het krijgen van een prothese of orthese.

Het HVP maakt zich sterk dat kinderen die goed studeren ondanks hun beperking na hun 18de naar de hogeschool of universiteit kunnen gaan en ondersteunt hen hierbij ook financieel als dat nodig is. Verschillende van die ‘kinderen’ zijn ondertussen ook tewerkgesteld in het HVP als kinesist, laborant,...

In maart 2020 gaat opnieuw een groep op stage naar het HVP en zal er in overleg met het team weer materiaal worden aangekocht dat de zorg of de opleiding van de kinderen ten goede komt.

 

Laat je meenemen op een innerlijke reis in een wereld van oergeluiden, van stem, akoestische instrumenten en boventonen. Het brengt je diepe rust en vrede. Het opent je hart en je ervaart een helende energie. Hierdoor kan je stress en spanning loslaten en je lichamelijke, emotionele, en mentale evenwicht hervinden.
De sessie duurt 1u. Daarna kan je nog napraten bij een kopje thee.

Meebrengen: een matje, alsook een dekentje en kussentje voor je hoofd en warme sokken. Wie niet kan liggen, gelieve dit vooraf te laten weten en dan zelf een kussen mee te brengen om op te zitten. Het concert verloopt in stilte. Kinderen toegelaten vanaf 7 jaar.

Datum: zondag 8 maart om 10u30
Locatie: Yogatime@yurt Geraardsbergsesteenweg 8, 9400 (Ninove-) Nederhasselt
Vrije bijdrage: richtprijs: 10 à 15€ ter plaatse
Verplicht inschrijven: omdat de plaatsen beperkt zijn. Laat een bericht na bij contact.

 

________________________________________________________________

Workshop:  ‘Stembevrijding’  op:

Zondag 29 maart 2020, van 13u30 – 17 u. Deur:13u15

Plaats: Straal en Geniet, Donkerstraat 21, 9402 Meerbeke

 

DEZE WORKSHOP WAS AFGELAST.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Tekenen met vormen uit de Sacrale Geometrie

Wanneer ? Een maal om de 4 weken.  In afspraak te bepalen. Zes lessen.

Absoluut geen tekenervaring vereist.
Het gaat vooral om wat dit met je doet, dat je er plezier aan beleeft en het is transformerend.

Door wie ? Anita Vijle, Mail: anita.vijle@telenet.be

Heilige Geometrie is zo oud als mensenheugenis. Je ontmoet het in planten, de omlooptijden van de planeten, schelpen, de piramiden, kristallen en meer.
Ons hele universum is gevormd volgens vaste geometrische waarden, waarvan de
gulden snede de belangrijkste is. Ook ons lichaam is volgens dat patroon gevormd en ons brein herkent die vorm van nature. Enkele voorbeelden van cursisten hieronder.

 

 

We werken rond de 5 Platonische Vormen.
In elke les krijg je eerst informatie over de vorm, de betekenis ervan. Daarna zet je onder begeleiding de basisvorm op papier. We doen een
korte begeleide meditatie rond de kwaliteiten van die vorm en waarbij je gaat voelen hoe je die vorm wilt uitwerken.
Nadien heb je nog 2uur tijd om je eigen creatie te maken, die uitmondt in een mooi motief met een heel speciZieke uitstraling. Het is heel meditatief en leuk om te doen.

De platonische vormen zijn heel krachtige symbolen. Als je werk af is kan je het ergens plaatsen om er af en toe naar te kijken want die vorm werkt diep op je in en zo integreer je wat voor jou belangrijk is. Daarom zijn er telkens drie weken tussen. Je hoeft vooraf niet te weten hoe het te doen. Het helpt je op de manier die jij op dat moment nodig hebt en dat merk je misschien later. Je kunt er heel wat creativiteit in kwijt en het geeft je ideeën om je ook op andere manieren creatief te uiten.

 

Plaatsen beperkt. max. 2 deelnemers deelnemers. 

 

Kostprijs: gezamenlijk te bespreken, een kleine vergoeding naar waarde.
Inschrijven: Heb je interesse in deze cursus, schrijf dan naar anita.vijle@telenet.be 
Inbegrepen: mooi papier, passer, pastels en een plankje om op te werken, thee en koffie. Meebrengen: een potlood, gom, kleurpotloden, Zijne kleurstiften, een meetlat van 50 cm (wie kan, een passer met wieltje) en.... veel ZIN.

Ik zie ernaar uit om dit met jullie te delen.

 

 

Zin in een klankhelling-concert voor je vereniging ?  Neem gewoon contact

 

Of wil je een workshop doen rond stembevrijding. Misschien heb je al een klein groepje geïnteresseerden. Lees meer op de pagina hierover.  Neem gerust contact.

 

           Voel je vrij                      zing je eigen lied                   en ge gelukkig naar huis.

Een paar try-out's met Fractal art........ ik ken er niets van maar wel leuk om eens te doen.