Tekenen met vormen uit de Sacrale Geometrie

 

Absoluut geen tekenervaring vereist.

Heilige Geometrie is zo oud als mensenheugenis.

Je ontmoet het in planten, de omlooptijden van de planeten, schelpen, de piramiden, kristallen en meer. 

Ons hele universum is gevormd volgens vaste geometrische waarden, waarvan de gulden snede de belangrijkste is. Ook ons lichaam is volgens dat patroon gevormd en ons brein herkent die vorm van nature. 

We werken rond de 5 Platonische Vormen.

In elke les krijg je informatie over de vorm en de betekenis ervan.  Daarna zet je onder begeleiding de basisvorm op papier.   We doen een korte begeleide meditatie rond de kwaliteiten van die vorm en waarbij je gaat voelen hoe je het wilt uitwerken. 

Nadien heb je nog 2 uur tijd om je eigen creatie te maken, die uitmondt in een mooi motief met een heel specifieke uitstraling. Het is heel meditatief en leuk om te doen.

 

De platonische vormen zijn heel krachtige en beschermende symbolen.  Als je werk af is kan je het ergens plaatsen om er af en toe naar te kijken want die vorm werkt diep op je in en zo integreer je wat voor jou belangrijk is. Daarom zijn er telkens drie weken tussen.  

Het helpt je op de manier die jij op dat moment nodig hebt en dat merk je misschien later. Het helpt je in je evolutie op jouw pad.

Je kunt er heel wat creativiteit in kwijt en het geeft je ideeën en technieken om je ook op andere manieren creatief te uiten.

Inbegrepen: mooi papier, passer, pastels en een plankje om op te werken, thee en koffie.

Meebrengen: een potlood, gom, kleurpotloden, fijne kleurstiften, een meetlat van 50 cm 

(wie kan, een passer met wieltje)  en…. veel ZIN.  

 

Individuele sessies voor één tot twee personen zijn mogelijk tegen een vrije bijdrage.

Wil je dit graag, laat dan een bericht na bij contact.